Les 1: Laagdrempelig Testen & Meten

Onderdeel 3: Lichaamslengte

Neem contact op
Sporttesten

Intro

Neem contact op
Sporttesten

Inhoud lichaamslengte

Dit onderdeel omvat:

  • Uitgebreide informatie per test
  • Bronnen & Referenties

De Body Mass Index (BMI) is een waarde die vaak gebruikt wordt om aan te geven of iemand een gezond of ongezond gewicht heeft. Vaak kan met behulp van een handige calculator snel en eenvoudig het BMI berekent worden.

Body Mass Index (BMI) staat voor de verhouding tussen het lichaamsgewicht en de lichaamslengte van een persoon. Het zegt hiermee ook iets over het gewicht: past het gewicht bij de lengte? Er zijn diverse tabellen beschikbaar waarmee uitgezocht kan worden of men te maken heeft met overgewicht of juist met ondergewicht.

Het is belangrijk om de BMI altijd in context te gebruiken. Een bodybuilder met een gewicht van 110kg heeft dezelfde BMI als een ongetraind individu, maar toch is bij de bodybuilder niet meteen sprake van overgewicht. Daarom is het belangrijk dat goed wordt gekeken naar de persoonlijke situatie.

  1. World Health Organization. (n.d.).Body Mass Index. Retrieved from https://www.who.int/gho/ncd/risk_factors/bmi_text/en/

Onderdelen van deze module

Neem contact op
Sporttesten

1. Lichaamsgewicht

Een van de gemakkelijkste test om uit te voeren is het meten van het lichaamsgewicht.

Neem contact op
Sporttesten

2. Lichaamslengte

Deze waarde komt terug in andere testen en berekeningen.

Neem contact op
Sporttesten

3. BMI berekenen

De Body Mass Index (BMI) is een waarde die vaak gebruikt wordt om aan te geven of iemand een gezond of ongezond gewicht heeft.

Neem contact op
Sporttesten

4. Vetpercentage

De BMI zegt iets over de verhouding van het lichaamsgewicht ten opzichte van de lichaamslengte.

Neem contact op
Sporttesten

5. Bloeddruk

Het meten van de rustpols is iets anders dan de bloeddruk. De hartslag zegt iets over hoe vaak het hart daadwerkelijk klopt.